Woonzorgcentrum De Buurt - Zoersel
Projectnaam: 
WZC De Buurt
Bouwheer: 
OCMW Zoersel
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Oplevering: 
2013
Ligging: 
Zoersel
Sector: 
Zorg

Zoersel

Ongeacht hun leeftijd willen mensen graag deel blijven uitmaken van het leven in hun buurt. Het is dan ook niet voor niets dat woonzorgcentrum De Buurt pal in het dorpscentrum van Zoersel ligt. De gemeente en OCMW Zoersel bundelden hun krachten met vzw Emmaüs voor dit woon- en zorgcentrum. Dankzij deze samenwerking is alle kennis aanwezig om de bewoners een aangenaam verblijf te garanderen. Van Roey zorgde voor de wind- en waterdichte ruwbouw.

Het woonzorgcentrum wil een thuis zijn voor ouderen met een complexe, chronische lichamelijke zorgvraag of ouderen met dementie. Er zijn vier wooneenheden voor telkens 20 bewoners waarbij de kleinschaligheid en huiselijkheid, naast de noodzakelijke zorg, primeren.

Het woonzorgcentrum is een mooi voorbeeld van de lokale verbinding tussen het leven in de residentie en het dorpsleven, tussen jong en oud. Ingeplant in het hart van het dorp, kijken de bewoners vanop een centrale passerelle uit over de kerk. Op zondag kunnen ze voor hun deur meegenieten van het leven in de brouwerij van de nabijgelegen Chirolokalen. Elke vleugel van het gebouw draagt de naam van een gehucht van de gemeente Zoersel. De Buurt heeft zijn naam dus niet gestolen.

Op 26 augustus 2013 namen de eerste bewoners hun intrek in hun nieuwe woonst. Ondertussen is het huis volledig gevuld en wordt er een warme thuis gecreëerd voor ieder die er woont of even langs komt.