Woonzorgcentrum Perwijshof - Westerlo
Bouwheer: 
Armonea
Architect: 
EON architectenbureau
Aannemer: 
Groep Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Oplevering: 
2016
Ligging: 
Westerlo
Sector: 
Zorg

Een mooie oude dag in het groen

Westerlo

Met Perwijshof is Westerlo sinds maart 2017 een woonzorgcentrum rijker. Het nieuwe centrum telt 134 kamers (129 individuele en 5 dubbele kamers) en biedt plaats aan 139 bewoners. Door de mooi aangelegde tuin is er een wandelroute voorzien zodat de bewoners kunnen genieten van een gezonde portie buitenlucht.

EON architectenbureau tekende een ontwerp waar speelsheid en transparantie een plaats krijgen. Zo is de gevel op verschillende plaatsen bekleed met aluminium gevelbekleding, wat visueel voor de nodige variatie zorgt. Daarnaast werden er ook glazen borstweringen voorzien op de terrassen van architectonisch beton, waardoor heeft het daglicht vrij spel krijgt. Het architectenbureau staat bekend om zijn betaalbare, rationele ontwerpen.

Bij het ontwerp stonden de noden van de bewoners en het personeel centraal. Opvallend zijn de twee veilige afdelingen voor bewoners met dementie, ontworpen in samenspraak met vzw Anahata, een kennis- en expertisecentrum op het vlak van dementie. Niet alleen zullen zij in kleine groepen samenwonen, ook de gemeenschappelijke ruimtes zijn beperkter in ruimte om zo een maximaal huiskamergevoel te bereiken.

Het was een aangename, constructieve samenwerking tussen bouwheer Armonea en groep Van Roey.

Bekijk hier de reportage die RTV over het centrum maakte.