0

Kempus - Van Roey automation

Terug naar projecten
VR automation
Schellen architecten
vanhout.pro
IFTech
Kantoor
2023
Turnhout

Energieneutrale nieuwbouw voor VanRoey.be

Op de Kempenlaan in Turnhout werd naast het huidige gebouw van de Van Roey ICT Group een volledig nieuwbouwproject gerealiseerd. Schellen Architecten tekende dit kantoorgebouw dat een ‘smart building’ is geworden en de identiteit van de onderneming weerspiegelt. De bouwwerken werden gerealiseerd in een bouwteam met aannemer vanhout.pro en IFTech.

0
E-peil
-27
Kempus - Van Roey automation1

Een open, energie-efficiënt gebouw

Bouwheer, architect en aannemer zetten fors in op duurzaamheid. De combinatie van het zeer compacte volume, de goede luchtdichtheid, het KWO-systeem met koelplafondeilanden en de nodige PV panelen resulteerde in een gebouw met een negatief e-peil van -27! De fotovoltaïsche cellen, gecombineerd met geothermie voor zowel verwarming als koeling maken van de toren een technologisch en ecologisch efficiënt gebouw. De geothermische energiecentrale van IFTech onttrekt warmte aan de aarde om hernieuwbare energie op te wekken. Naast de gebouwverwarming en de passieve koeling, voorziet IFTech ook actieve koeling om zo de lucht te kunnen ontvochtigen. Op die manier wordt de vochtigheidsgraad ervan continu op een gezond peil gehouden.

De fotovoltaïsche cellen, gecombineerd met geothermie voor zowel verwarming als koeling maken van de toren een technologisch en ecologisch efficiënt gebouw.'
Kempus - Van Roey automation2

Meer dan een landschapskantoor

Tal van architecturale innovaties zorgen ervoor dat de medewerkers de balans tussen privacy en teamwork makkelijk vinden. Zowel geconcentreerd werken in een kleinere ruimte als samenwerken in teamverband is er perfect mogelijk.

Kempus - Van Roey automation3

Zes van de acht niveaus zijn op een creatieve manier ingericht, inclusief multifunctionele ruimtes. In de kantoorruimtes zijn geen kolommen, wat het ruimtelijk gevoel vergroot. De nutsvoorzieningen werden op een slimme manier in een centrale kern ondergebracht en er zijn gigantische, open balkons rondom het ganse gebouw.

Kempus - Van Roey automation4

De bovenste verdieping is een multifunctionele ruimte geworden met onder andere een keuken met cafetaria, een conferentieruimte en een groot buitenterras. Een extra kelderverdieping is ingericht als ondergrondse parking. Als fietsvriendelijk bedrijf voorziet VanRoey.be uiteraard ook in ruime fietsstallingen, omkleedruimtes en douchegelegenheid.

Kempus - Van Roey automation5

Open campus voor moderne bedrijven

Naast de eigen medewerkers kunnen ook klanten, partners en andere bedrijven die op zoek zijn naar infrastructuur terecht in de nieuwbouw. Het concept is een open campus waar creatieve medewerkers en partners samenwerken en elkaar inspireren. Zaakvoerder Pat Van Roey concludeert: “Dit nieuwe gebouw biedt ons natuurlijk meer ruimte, maar belangrijker is dat het een centraal kenniscentrum in de Kempen is, waar IT-kennis wordt ontwikkeld en gedeeld, en waar klanten en medewerkers zich thuis voelen. Een ontmoetingsplek waar nieuwe samenwerkingen tot stand kunnen komen.” Bijkomende diensten zoals sportfaciliteiten en kinderopvang maken deel uit van de services om medewerkers te ontzorgen.

Het concept is een open campus waar creatieve medewerkers en partners samenwerken en elkaar inspireren.'
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.