0

Lux Forum

Terug naar projecten
Alides
evr-architecten ism OVG Architecten
Algemene Bouw Maes
Kantoor
2023
Gent

Nieuwe kantoren voor Algemene Bouw Maes op site LUX/Forum

De binnenstedelijke, industriële site van Group Maes in Gent wordt sinds 2017 omgevormd tot een gemengde woon- en werkomgeving. Tussen 2018 en 2021 werden de gebouwen van het project Forum opgeleverd: een modern bedrijvencomplex waar zowel bouwbedrijf Algemene Bouw Maes als ontwikkelaar en investeerder Alides hun nieuwe kantoren inrichtten. Momenteel wordt volop gewerkt aan LUX een duurzame woonomgeving met bijna 200 wooneenheden. De reconversie van de site creëert zo een nieuw Gents stadsdeel dat direct verbonden is met het historische centrum en met Gent-Zuid.

0
Lux Forum1

Kantorencomplex: Forum

Forum, het bedrijvencomplex, telt ruim 20.000m² bedrijfsruimte, verdeeld over 7 gebouwen. Algemene Bouw Maes kocht samen met Alides één van deze gebouwen, Anguli. Voor de bouw en afwerking ervan werd een bouwteam samengesteld bestaande uit het uitvoerend team, de bouwheer en de ontwerpers.

Lux Forum2

Anguli: een stijlvol ingericht kantoorgebouw

Voor de inrichting van Anguli, werd qua kleuren en materialen gemikt op een corporate uitstraling. Het bouwteam beoogde een harmonieuze werkomgeving waar zowel in team als individueel gewerkt kan worden. De open landschapskantoren zijn subtiel onderverdeeld in verschillende ruimtes dankzij scheidingswanden. Zo ontstaan naast werkruimtes ook coffee corners en zogeheten ‘cosy corners’. Er is op elke verdieping ook een keukentje of cateringzone.

"Een harmonieuze werkomgeving waar plaats is voor ontmoeting, creativiteit, focus en teamwork."
Lux Forum3

De totaalinrichting focust op het welzijn van de werknemers en klanten. Anguli is een kantoor waar plaats is voor ontmoeting, creativiteit, focus en teamwork. Ook voor de andere kantoren van Forum werd beslist om de expertise en knowhow van Algemene Bouw Maes in te roepen. Vanuit het dossier Anguli, wisten zij gericht advies te geven voor de verdere uitbouw van het volledige bedrijvencomplex.

Lux Forum4

Woongedeelte: LUX

Momenteel wordt op de site verder gebouwd aan LUX: een woonomgeving met ongeveer 200 woonentiteiten, dit alles verspreid over 8 bouwvolumes . Er komen eengezins-, meergezins- en schakelwoningen naast parkappartementen, maisonettes en penthouses. Het wonen organiseert zich rond publiek woongroen en heeft zowel collectieve als privatieve tuinen. De volledige woonomgeving wordt autovrij uitgewerkt.

Lux Forum5

Esthetiek en mobiliteit

De hoogwaardige architectuur van de site toont zich in het evenwicht tussen eenheid en diversiteit. evr-architecten en OVG tekenden een geheel met een uniforme uitstraling. Het project LUX/Forum is een voorbeeld van stedelijk wonen met een toekomstvisie: compact, in de nabijheid van de binnenstad, gelegen langs een nieuwe groenas en met vlotte en veilige verbindingen voor de fiets en het openbaar vervoer naar Gent.

"Een voorbeeld van stedelijk wonen met een toekomstvisie"
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

https://www.hln.be/gent/nieuw-gents-stadsdeel-op-site-bouwbedrijf-maes-237-woningen-en-7-bedrijfsgebouwen-op-boogscheut-van-de-stad~a6b5905f/