Algemene Bouw Maes

Totaaloplossingen op maat

Onze naam dekt goed de lading: Algemene Bouw Maes is een klasse 8-bedrijf, actief in de algemene bouwsector. Het hoofdkantoor in Gent is de perfecte uitvalbasis voor projecten in Oost- en West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en het Brussels hoofdstedelijk gewest.  

U kunt als bouwheer bij ons terecht voor een brede waaier aan projecten zoals kantoren, industriegebouwen, zorginstellingen, hotels en shoppingcentra. Voor elk project garanderen we een totaaloplossing op maat.

Een bouwteam dat met u meedenkt

Wij werken volgens de bouwteamformule. Dit betekent dat u bij ons komt aankloppen in een zo vroeg mogelijk stadium. In een ideaal project nog voor uw architect een eerste plan heeft getekend. Het grote voordeel is dat we zo van bij het begin van het bouwproces meedenken over de beste oplossingen voor uw plannen. De ervaring heeft ons geleerd dat het bundelen van alle complementaire (creatieve én technische) kennis en praktijkervaring resulteert in de meest duurzame en betaalbare totaaloplossingen.

We bestuderen en kiezen samen de beste technieken en materialen, terwijl we waken over het vooropgestelde plafondbudget en de geplande termijn en het beoogde kwaliteitsniveau respecteren.Vanuit onze kennis en expertise kunnen we ook een duidelijk beeld schetsen van de mogelijke gevolgen van keuzes op gebied van onderhoud, verbruik, levensduur…

U krijgt met andere woorden het beste gebouw voor een correcte prijs, tegen de strakste deadline en in een aangename samenwerking.

De kracht van een groep, de service van een familiebedrijf

Kwaliteit gaat voor ons veel verder dan perfect afgewerkte bouwconstructies. Wij geloven rotsvast in een aangename en ontspannen samenwerking en een persoonlijke service. We komen tot een constructieve sfeer door in eerste instantie goed te luisteren naar uw behoeftes en wensen. Gedurende het hele proces kunt u vervolgens rekenen op duidelijke communicatie.

Naast ons eigen team goed opgeleide medewerkers, kunnen we ook beroep doen op een reeks zusterbedrijven met expertise in staalverwerking, maatmeubilair, binnenafwerking, schrijnwerkerij, geprefabriceerde betonelementen, onderhoud en exploitatie.

Ons doel is u tevreden te stellen zodat u bij een volgend project vol vertrouwen opnieuw voor ons kunt kiezen en we een langetermijnrelatie met u kunnen uitbouwen.

Vandaag: een synergie tussen 2 spelers met een lange traditie

Ons verhaal gaat terug tot 1892, als Petrus Maes zicht vestigt als bouwmeester. Door de jaren heen laten verschillende generaties Maes de eenmanszaak uitgroeien tot een sterke organisatie met verschillende nevenactiviteiten.

Sinds 2007 kennen we een gemengd aandeelhouderschap: 60 % Groep Van Roey - 40% Group Maes. Een perfect huwelijk zo leert de praktijk: twee familiebedrijven die kwaliteit en service hoog in het vaandel dragen. De liefde voor het bouwen is ons beide met de paplepel ingegeven. En dat merk je aan alles. Aan onze deskundigheid én aan onze positieve manier van samenwerken.