Groep Van Roey op de Tasibel-site: van aannemer naar partner

24/11/2023

Centraal in Hamme staan nu nog de oude fabrieksgebouwen van Tasibel. Deze vormden in april vorig jaar nog het decor van het eenmalige Tasifest, waarbij iedereen met de glimlach en in echte festivalstijl een laatste keer de gebouwen kon bezoeken.

Van aannemer naar volwaardige partner

Bram Vandenboom (algemeen directeur Van Roey): “Van Roey wil de kwaliteit van het leven van mensen verbeteren door de creatie van leefbare en duurzame omgevingen waar mensen graag wonen, werken, winkelen, leren en sporten. De conversie van de Tasibel-site naar een duurzame wijk waar bewoners levenslang kunnen wonen is dan ook een project op maat van onze organisatie. We bouwen niet alleen maar zijn een volwaardige partner in dit project en verstevigen ons engagement in het Tasibel-verhaal.”   

Het projectteam ziet er als volgt uit: de Thuisbouwer zal optreden als bouwheer en de aannemer Van Roey instaan voor de realisatie van de verschillende gebouwen. De sociale woningen worden beheerd door de Thuisbouwer. Van Roey Vastgoed zal instaan voor de verkoop van de private huizen en appartementen.

Wie is Van Roey?

De aannemer Van Roey maakt deel uit van Groep Van Roey, een groep van 11 ijzersterke bedrijven met een geschiedenis die teruggaat tot 1740. Belangrijkste ingrediënt in het DNA? Zorgzaamheid. Voor mensen, partners, klanten en eigenlijk de hele samenleving. Die zorgzaamheid komt goed van pas bij de realisatie van de Tasibel-wijk.
 
 De waarden, visie, cultuur tot zelfs het aandeelhouderschap: allemaal hebben ze één gemene deler. De groep houdt het bewust familiaal. Zo gaan ze steevast voor duurzame waardecreatie: mensgericht, ecologisch én rendabel. Groep Van Roey is actief in volgende sectoren: overheid, residentieel, industrie, zorg, kantoor, recreatie en onderwijs. En is pionier in publiek-private projecten (PPS).

Zorgzame buurt

De ambities voor deze unieke wijk zijn duidelijk: uitgroeien tot een zorgzame buurt. Er zullen meerdere zorgpartners op de site aanwezig zijn en bovendien werkt het projectteam samen met verschillende zorginstellingen. Als zorginvesteerder treedt Triginta op. Dankzij hun doorgedreven expertise inzake zorginfrastructuur kunnen we voor alle bewoners het verschil maken.

Etienne De Prijcker (voorzitter de Thuisbouwer): “Een inclusieve, duurzame wijk waar het niet alleen aangenaam en betaalbaar wonen is maar waar buurtbewoners ook kunnen genieten van een aangename groene omgeving: daar ligt de ambitie. We eren ook het rijke industriële verleden door een aantal fabriekselementen te behouden en te integreren in het landschap zodat het omvangrijke verhaal van Tasibel niet verloren gaat. In de wijk gaan we bovendien bewust voor een goede balans tussen collectieve en private functies. Door stedenbouw, architectuur en open ruimte doordacht te combineren, ontwikkelen we een vernieuwende aanvulling op het dorpshart. We kiezen bewust voor een mix van woningen en bescheiden appartementsbouw met beperkt aantal bouwlagen. Dit laat ons toe om de nieuwe dorpse kwaliteiten toe te passen en te waarborgen voor de lange termijn.Zo komt er een lokaal dienstencentrum en crèche, een atelier, een brasserie, een therapeutisch bad alsook een aantal winkels.”

Wonen op de Tasibel site?

“Ook voor wonen trekken we die lijn door”, vult Bram Vandenboom (algemeen directeur Van Roey) aan. “Hier zal je toekomstbestendig kunnen wonen. Naast huizen zullen we ook appartementen bouwen, net als assistentiewoningen en kamers in een zorgwoning. Er wordt ook de nodige zorg voorzien op de site zodat bewoners maximaal in hun eigen omgeving verzorgd kunnen worden. Wonen en zorg in harmonie, levensloopbestendig en aanpasbaar wonen, daar gaan we voor! Zo wordt de Tasibel-site een echte zorgzame buurt waar voor ieders noden de meest geschikte woning te vinden is.” Etienne De Prijcker vult aan: “De hele wijk zal autoluw worden en de openbare buitenruimte zal zowel jong als oud inspireren om te spelen en te ontspannen. Bovendien gaan we ook voor een duurzame realisatie zodat we met dit project een tastbare bijdrage leveren aan het halen van de klimaatdoelstellingen. We leggen de lat erg hoog met duurzame verwarming en koeling en gaan resoluut voor een duurzame wijk in alle opzichten.”

Conclusie

De ambities voor deze unieke wijk zijn duidelijk: uitgroeien tot dé zorgwijk van de toekomst. Dankzij de doorgedreven expertise van de zorginvesteerders inzake zorginfrastructuur kunnen we voor alle bewoners het verschil maken.

“Dankzij het Tasibel-project kunnen we ons aanbod uitbreiden met nieuwe sociale woningen, waarvan de helft huizen en de andere helft appartementen.”, besluit Etienne De Prijcker. “De sociale, private en zorgwoningen zullen naadloos opgaan in het grotere geheel.“

Als alles volgens plan verloopt, zullen de sloopwerken starten begin 2024.

No items found.