Meiboom Nieuw gemeentehuis Puurs-Sint-Amands

20/10/2023
15/6/2023

De meiboom op het dak van het nieuwe gemeentehuis van Puurs-Sint-Amands

Vandaag hijsen Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs-Sint-Amands en Bram Vandenboom, algemeen directeur van aannemer Van Roey de meiboom op het dak van het nieuwe gemeentehuis.  Dit gebeurt onder het goedkeurende oog van de project- en werfleiders van Van Roey, de werkploegen, het projectteam van de gemeente én de buurtbewoners.  Met een officieel moment, een werfrondleiding en een traktatie wordt de volgende mijlpaal in het bouwproces gevierd.

Koen Van den Heuvel, burgemeester: “ Met deze meiboom vieren we officieel een volgende stap in de realisatie van ons nieuwe gemeentehuis. Afgelopen maanden is dit gebouw echt uit de grond gerezen. Ik wil dan ook oprecht iedereen bedanken. Het projectteam, de werfleiding, de arbeiders én de buurtbewoners. Want ook zij verdienen een pluim omdat ze al maanden het stof en het lawaai erbij moeten nemen. We duimen dus voor een verder vlot verloop zodat we binnen enkele maanden deze werf met een fantastisch resultaat kunnen afronden.“

Een vlotte samenwerking

Het is niet de eerste keer dat Puurs-Sint-Amands en Van Roey de handen in elkaar slaan. Al jaren werken ze nauw samen aan de realisatie van succesvolle projecten in de gemeente.  Van Roey wil letterlijk en figuurlijk bouwen aan leefbare en duurzame omgevingen waar mensen graag wonen, werken en vertoeven.  Dit is ook de doelstelling van het lokaal bestuur dat het Masterplan Tuinen van Puurs enkele jaren geleden uitwerkte. Samen bouwden ze cc Binder en nu het nieuwe gemeentehuis. De werf Nobile is een private ontwikkeling maar draagt zeker bij aan deze visie.

Bram Vandenboom, algemeen directeur Van Roey: “ Het is altijd prettig samenwerken met het team van Puurs-Sint-Amands. Dankzij jarenlange open communicatie en engagement zorgen ervoor dat we samen een levendige, aangename dorpskern succesvol kunnen realiseren. Continuïteit door kwaliteit wordt hier uitstekend in praktijk gebracht.“

Een nieuw gemeentehuis voor Puurs-Sint-Amands

Tegen april 2024 moeten de deuren van het nieuwe gemeentehuis openzwaaien voor personeel en bezoekers.  Het huidige gemeentehuis in Puurs is immers verouderd en niet meer voorzien op 27.000 inwoners en 500 medewerkers. Hoog tijd dus voor vernieuwing! Met als hoogste doel: de dienstverlening nog beter maken. Het nieuwe gemeentehuis rijst uit de grond op het Forum, vlakbij cc Binder, de sport- en evenementenhal en Academie Forum 11. Daarmee wordt heel wat van de gemeentelijke dienstverlening geclusterd in het hart van de gemeente.  De publieke ruimte rondom het gemeentehuis en de andere gebouwen wordt een groene, verkeersvrije oase. Kort parkeren gebeurt immers ondergronds. Parkeer je langer, dan kan dat op wandelafstand.

Een excellent rapport

Dit nieuwe gemeentehuis wordt voor het lokaal bestuur en Van Roey ook een gebouw om mee uit te pakken op ecologisch vlak. In het gebouw zitten heel wat technische snufjes verwerkt die voor een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk zorgen. Daarom wordt er gebouwd met duurzame materialen en komen er technieken om slim om te gaan met energie- en waterverbruik.  Zo komen er zonnepanelen, warmtepompen, waterbesparende toestellen en een groendak als waterbuffer. Ook het regenwater zal hergebruikt worden. Dankzij deze inspanningen wil het lokaal bestuur een voorbeeldrol opnemen en uitstekend scoren op de BREEAM-schaal, waarbij er wordt gestreefd naar het label Excellent. BREEAM is een duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact.

No items found.